Weergaloos Club Brugge vernedert Anderlecht en is KAMPIOEN

15-05-2016 16:25
10

Het is gebeurd! Club Brugge mag zich eindelijk nog eens de kampioen van België noemen. Zondag versloeg het aartsrivaal Anderlecht met 4-0. Twee treffers van Abdoulay Diaby voor de rust en treffers van Hans Vanaken en Timmy Simons na de pauze bezorgden Blauw-Zwart de veertiende titel in de historie van de club.

Club Brugge moest lang, heel lang wachten op een nieuwe titel, maar zondag speelde het zonder problemen meer dan een decennia kopzorgen van zich af. Vooraf ontvingen de fans van Blauw-Zwart op grootste wijze de spelersbus van hun helden. Op het veld maakten de troepen van Michel Preud’homme het meer dan waard.

Ter ere van Cois
Titelstress? Daar had geen enkele speler van Blauw-Zwart last van. Vanaf de eerste minuut trok de thuisploeg ten aanval. Met de steun van de twaalfde man drukte het Anderlecht tegen de muur. Bij paars-wit haalde niemand zijn niveau en het was wachten tot de achterhoede van de bezoekers brak.

Uitgerekend in minuut 23 – de minuut van François Sterchele - opende Diaby de score. De vooractie van José Izquierdo mocht meer dan gezien worden. De assist van Thomas Meunier ook. Jan Breydel ontplofte.

Vijf minuten na de openingsgoal ging het dak van het Brugse stadion er opnieuw af. Ditmaal toverde Diaby een sublieme lob uit zijn sloffen. Proto greep voor een tweede keer mis.

Afstraffing
Bij de rust was de partij al gespeeld. Na de pauze was het gewoon genieten voor de thuisploeg. Het bleef de beste kansen creëren. En Anderlecht? Even zwak als voor de pauze. Het enige moment dat Anderlecht zondag de gelijke was van Club Brugge was het moment dat de match werd stilgelegd. Enkele fans gooiden met bommetjes waardoor de partij even gestaakt moest worden.

Na de onderbreking bleef Club Brugge drukken. Dat leverde nog twee doelpunten op. Hans Vanaken zorgde voor de 3-0. Het orgelpunt kwam van Timmy Simons. De kapitein scoorde vanaf de stip.

Toen het laatste fluitsignaal van Johan Verbist klonk, was de champagne en de titel voor Club Brugge niet meer dan terecht.