Lokeren-voorzitter brengt snoeiharde analyse over enkele van zijn spelers

Lokeren-voorzitter brengt snoeiharde analyse over enkele van zijn spelers

13-05-2016 23:42

Lokeren heeft geen al te best seizoen achter de rug. Het moest even vrezen voor degradatie en haalde ook geen plekje in de Play-Off 2-finale. Lokeren haalde in de zomertransferperiode nochtans een pak spelers. Maar die konden niet allemaal overtuigen. Voorzitter Roger Lambrecht velt zijn oordeel.

Filip Starzynski kwam het eerst aan de beurt. "Die jongen speelt in Polen de pannen van het dak. Alles erop en eraan. Bij ons was hij niks", zegt Lambrecht aan Het Laatste Nieuws. "Hij liet zich hangen, spreekt alleen Pools. Zou jij hem terugpakken? Voor mij is hij pas 'ne goeien' als hij het hiér toont. Anders zijn we er niets mee."

Ook Marko Miric en Mohammed Ghadir kregen de wind van voren. "Miric vind ik persoonlijk de minste van allemaal. Een beetje traag, wat lamlendig. Niet genoeg voor mij, maar Georges en Willy moeten beslissen." Ghadir kon hem ook niet bejojren. "Mislukt. Nochtans speelde die een geweldige voorbereiding. Daarna blesseerde hij zich en was het gedaan. Daar hebben we 500.000 euro voor betaald he", zucht Lambrecht.

Enoh
En dan was er nog Lewis Enoh, misschien zijn grootste teleurstelling. "Je weet het nooit op voorhand in het voetbal. Ze zijn gescout, binnenstebuiten gekeerd, het ziet er allemaal goed uit. Maar je haalt ze binnen, poef, over. Buiten de voetbaltechnische kwaliteiten zijn er nog andere gegevens die die jongens beïnvloeden. Op welke positie spelen ze, in welk systeem, hoe vaak, raken ze geblesseerd, laten ze hun kopje hangen,... 1001 zaken."

"Je kan nog zo goed mogelijk mikken qua transfers, er is geen garantie dat ze hiér goed gaan spelen. Lewis Enoh bijvoorbeeld. Een gast van 20 jaar, die in Portugal zeer goed was voor zijn leeftijd. Als hij hier twee, drie keer serieus getraind heeft, is het van 'auw hier' en 'oei daar'. Het is altijd iets", besluit hij.