Eddy Snelders treedt Frank Raes bij: Hij zorgt voor evenwicht in de selectie

Eddy Snelders treedt Frank Raes bij: "Hij zorgt voor evenwicht in de selectie"

11-05-2016 21:21

De EK-koorts stijgt en ongeveer elke Belg waant zich dan bondscoach. Gisteren sprak Frank Raes al zijn voorkeur uit om Sven Kums mee te nemen naar Frankrijk. Vandaag treedt ook Eddy Snelders hem bij in het Nieuwsblad. "Kums is sterk in de passing, heeft diepgang en kan versnellen."

"Het gaat mij in eerste instantie om evenwicht op het middenveld. Ik wil zes spelers die elkaar aanvullen", verklaart Eddy Snelders in Het Nieuwsblad. "Voorop komt Kevin De Bruyne natuurlijk. Hij kan het spel verdelen, zorgt voor creativiteit en diepgang, hij scoort en kan beslissend zijn.

Snelders vindt dat ook Sven Kums zijn plaats heeft in de selectie van Marc Wilmots. "Nainggolan is vooral een controlerende middenvelder die ook kan infiltreren. Net zoals Kums, sterk in de passing en meer diepgang, een speler die het spel kan versnellen ook. Axel Witsel en Mousa Dembélé zijn dan eerder controleurs voor als we voor staan: weergaloos bij balbezit, maar minder diepgang. Marouane Fellaini ten slotte is lengte en kracht in de zestien meter. Met hem voorin kan je wanneer nodig op kracht iets forceren, dat is al eerder gebleken."