Genk had bijna legendarische Rode Duivel beet: Het raakte maar niet op papier

Genk had bijna legendarische Rode Duivel beet: "Het raakte maar niet op papier"

11-05-2016 08:23
1

Luc Nilis moest in het jaar 2000 noodgedwongen zijn carrière beëindigen. De voormalige Rode Duivel was net naar Aston Villa vertrokken na jaren het mooie weer gemaakt te hebben bij PSV Eindhoven. De laatste jaren van zijn carrière hadden er echter ook anders kunnen uitzien.

In 2000 verruilde de toen 33-jarige Nilis PSV Eindhoven voor Aston Villa. De Limburgse aanvaller dacht ook aan een terugkeer naar België. Dat onthult de Nederlandse journalist Thijs Slegers, die een boek over Nilis maakte. "Alleen raakte het maar niet op papier. Anders zat Nilis bij Genk en had hij het grote geld laten lopen", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Er was een opvallende reden waarom Nilis bij PSV wou vertrekken. "Die reden is de Leeuw van Vlaanderen, Eric Gerets. Het ging niet goed tussen die twee, karakterieel en qua manier van werken. De aanpak van Gerets maakte dat Luc extreem teleurgesteld was in Gerets. Wie het boek leest, zal beseffen dat het een wonder is dat PSV met Gerets en Luc in 2000 kampioen is geworden. Ook de manier waarop hij het WK van 1994 beleefd heeft en wat zich daar allemaal heeft afgespeeld, komt nu naar boven", aldus Slegers.