Buffel blikt terug op internationale carrière: Heb de boot gemist

Buffel blikt terug op internationale carrière: "Heb de boot gemist"

08-05-2016 15:42

Momenteel spelen er bij de Rode Duivels spelers zoals Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Toby Alderweireld. Nog niet zo lang geleden maakte Thomas Buffel nog deel uit van de nationale ploeg. In De Zondag blikt hij terug op zijn periode als international.

Buffel speelde 35 wedstrijden voor de Rode Duivels. Een groot toernooi heeft hij nooit mogen meemaken. "Dat knaagt ergens, dat is logisch. Maar ik kan dat goed plaatsen. Ik denk dat mijn statistieken goed waren", zegt hij in De Zondag.

"Maar ik heb door die blessure net de boot van de nieuwe generatie gemist. Ik ben daarna uit beeld verdwenen. Wilmots heeft me één keer opgeroepen, maar ik denk dat dat meer een gift was voor mijn goede prestaties dan een selectie voor de lange termijn", aldus Buffel.

"Het EK 2004 hebben we op een haar na gemist. Floot Pierlugi Collina die duidelijke penaltyfout op Emile Mpenza in Bulgarije, dan kwalificeren wij ons. Nu, na die campagne stopte een groot deel van de oudere generatie, en wat in de plaats kwam, was kwalitatief minder goed. Je moet daar eerlijk in zijn", besluit hij.