Mpoku en Ezekiël lijken onhaalbaar voor Standard, andere piste ligt wel nog open

Mpoku en Ezekiël lijken onhaalbaar voor Standard, andere piste ligt wel nog open

06-05-2016 19:40

Standard heeft er een erg wisselvallig seizoen opzitten. Slecht begonnen, goede periode gekend en het dan terug laten afweten. Volgend jaar moet Play-Off 1 gehaald worden, en daar horen versterkingen bij. Twee ex-goudhaantjes lijken alvast niet terug te keren.

Lichtpuntje in een donker Luiks seizoen is de bekerwinst. Standard is als enige Belgische ploeg al zeker van Europees voetbal, en mag daar terecht trots op zijn. In de competitie is het een pak minder, beseft ook het clubbestuur. Versterkingen werden aangekondigd, maar de haalbaarheid van enkele gegeerde jongens is hoogst twijfelachtig. 

Zo zijn er Imoh Ezekiël en Paul-José Mpoku. Beide aanvallers maakten nog niet zo lang geleden het mooie weer op Sclessin, nu voetballen ze in de vergetelheid. Volgens Het Belang van Limburg is een terugkeer van beide spelers niet realistisch.

Ezekiël zal door zijn club Al-Arabi wellicht worden en kapitaalkrachtige club uit China. Mpoku staat niet meer in de basis bij zijn club Chievo, en zal waarschijnlijk naar een andere Italiaanse club verkassen. Hij heeft de komende weken gesprekken met het clubbestuur.

Oude bekende
Toch haken niet alle oude bekenden af. De kans lijkt groot dat Alpaslan Özturk terugkeert naar Luik. Özturk werd de voorbij jaren telkens verhuurd en was afgelopen seizoen actief bij Eskisehirspor. De middenvelder zou een constructief gesprek hebben gehad met sportief directeur Olivier Renard en coach Yannick Ferrera. Hij zal tijdens de voorbereiding zijn kans krijgen.