De Witte wil aartsrivaal Club Brugge een klap toedienen

De Witte wil aartsrivaal Club Brugge een klap toedienen

06-05-2016 10:30

AA Gent maakt nog kans op een tweede landstitel, maar dan moet alles wel meezitten. Winnen tegen Club Brugge zou al veel kunnen helpen, maar wat als de grote rivaal kampioen wordt. Ivan De Witte houdt in ieder geval rekening met dat scenario.

Club Brugge heeft de beste papieren om voor het eerst in maar liefst 11 jaar kampioen te worden. De Witte is geen graag geziene gast op Jan Breydel, dat is doorheen de jaren wel duidelijk geworden. Toch wil hij geen slechte verliezer zijn als het misloopt voor zijn team.

"Club Brugge heeft onze ­titel vorig seizoen erkend, wij zullen even sportief reageren. Club Brugge zou een verdiende kampioen zijn. Ze zijn net zoals wij vorig jaar de beste ploeg van Play-off 1. Maar op basis van het hele seizoen vind ik dat wij een streepje voor hebben", maakt hij wel duidelijk in Het Nieuwsblad.

Gent verloor de laatste drie confrontaties met Club, maar die waren allemaal op verplaatsing. "De match van zondag moet nog gespeeld worden. De voorbije drie duels werden steeds in Jan Breydel ­betwist, nu spelen we in ons stadion. Dat is een ander gegeven. We zullen óns nieuwe lied spelen en ónze grond verdedigen."