VP Award 2016: De Beste Supporters van het Seizoen – de tien kanshebbers

VP Award 2016: De Beste Supporters van het Seizoen – de tien kanshebbers

09-05-2016 19:15
8

Het seizoen loopt op zijn laatste benen. De prijzen worden stilaan uitgedeeld. Ook VoetbalPrimeur.be deelt dit seizoen een prijs uit. Nu nog niet aan spelers of aan trainers, maar aan jullie, de supporters!

De komende tijd gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar de Beste Supporters van het seizoen 2015 – 2016. Onze redactie selecteerde tien supportersclans.

De Jupiler Pro League vaardigt acht kandidaten af. De andere twee kandidaten komen respectievelijk uit Tweede en Derde Klasse en toevallig ook beide uit Antwerpen.

De tien kanshebbers in alfabetische volgorde:

AA Gent
De Buffalo’s kenden een geweldige eerste helft van het seizoen. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de club mochten ze proeven van de Champions League. Tijdens het kampioenenbal gingen de fans van AA Gent helemaal los. Zelfs van de buitenlandse pers kregen ze de nodige bloemetjes.

Anderlecht
Het Constant Vanden Stockstadion heeft vaak de schijn tegen. Toch maakt de Mauves Army er regelmatig een feest van. Vooral op verplaatsing laat de aanhang van paars-wit zich horen. Europees viel de aanhang op door aanwezig te zijn in Monaco zonder dat het mocht van de Fransen na de gebeurtenissen in Parijs.

Antwerp FC
Niemand lijkt zo hondstrouw als de aanhang van The Great Old. Al twaalf jaar verblijft The Great Old op het kerkhof van het Belgische voetbal, maar de Bosuil blijft goed gevuld. De rij voor de kassa bij de kampioenenmatch tegen Eupen was indrukwekkend. Net zoals de meeste fans dit jaar. Die gasten die over de schreef gingen na de match tegen Eupen, maken dat niet minder waar.

Beerschot-Wilrijk
Niet alleen Antwerp lokt buiten de Jupiler Pro League enorm veel volk naar het stadion. Dat doet ook buur en rivaal Beerschot-Wilrijk. In Derde Klasse houden de ratten ook de eer van Antwerpen hoog.

Club Brugge
Al elf jaar snakt men in Brugge naar een landstitel. Ondanks het uitblijven van de belangrijkste prijs van het land, blijven de fans massaal naar Jan Breydel afzakken. Blue Army pakte onlangs nog uit met een driedelig tifo om ‘u’ tegen te zeggen.

KRC Genk
Wanneer supporters een stadionverbod krijgen, durven fans zich al snel tegen de club te keren. Bij Racing Genk is dat anders. Met een omgedraaid spandoek maken de fans daar hun ongenoegen duidelijk. Ook denken we met veel plezier terug aan de ‘Smurf-kanarie-tifo’ van de Limburgse derby.

KV Oostende
De Kustboys beleven een droomseizoen. Vooral in de eerste helft van het seizoen blonken ze uit. Ook de aanhang van KVO mocht gezien worden en dat heeft vooral te maken met de oppersupporter, die toevallig ook de voorzitter is, Marc Coucke. Een heerlijke man met heerlijke tweets.

Standard
2015 – 2016 leek lang niet het seizoen van Standard te worden. Dat werd het ook deels niet door het mislopen van Play-Off 1. Toch kregen de Rouches in de bekerfinale hun moment de gloire. Ook de Standard-aanhang was toen top.

Sint-Truiden
Na drie jaar afwezigheid keerden de kanaries terug op het hoogste niveau. Op Stayen waren vooral de eerste maanden van het seizoen mooi. De manier waarop passioneel de eerste derbyzege tegen Racing Genk gevierd werd, leverde een nominatie op.

Westerlo
Heel wat fans verdienden hun nominatie in de eerste seizoenshelft. Bij de mannen en vrouwen van Westerlo ligt dat net wat anders. Wij onthouden immers vooral hoe zij Bob Peeters in hun armen sloten en achteraf gelijk kregen. Het behoud vieren, het was kunst op zich bij de Parel van de Kempen.

No Poll