Jonge spits is de held voor Standard in oefenwedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven

29 april om 22:54

Standard moet zaterdagavond nog een wedstrijd in Play-Off 2 spelen. Maar Yannick Ferrera wil in de laatste dagen van de competitie zoveel mogelijk spelers aan het werk zien. Daarom werd er nog een oefenwedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven ingelast. Die konden de Rouches met 2-1 winnen.

Standard had het aanvankelijk niet gemakkelijk met de Leuvenaren. Na vijf minuten voetballen kwam OHL al op voorsprong. Smaakmaker Yohan Croizet scoorde het eerste doelpunt.

De Rouches bleven niet bij de pakken neerzitten en gingen in de aanval. Na een halfuur spelen was het zover. Jonathan Legaer kon de gelijkmaker scoren. Net na de pauze miste Renaud Emond nog vanop de stip. Maar in de slotfase zorgde de jonge Hugo Cuypers nog voor de 1-2 eindstand.

Opstellingen
Standard: Thuram, Mboko, Arslanagic, Kingue (72', Lavalée), Achaoui, Fiore, Badibanga, Legear (66' , Cuypers), Rochinha (45', Putz), Santini, R. Mmaee (45', Emond)

Oud-Heverlee Leuven: Gillekens, Ngawa, Reynaud, Urosevic, Monteyne, Houdret, Le Postollec, Croizet, Azevedo, Remacle, Kostovski