'Drie Belgische clubs vechten om middenvelder van Châteauroux'

'Drie Belgische clubs vechten om middenvelder van Châteauroux'

26-04-2016 10:58

Zulte Waregem zal waarschijnlijk niet meer in de prijzen vallen in Play-Off 1, maar het werkt wel al volop aan volgend seizoen. Zo zou Francky Dury middenvelder Flavien Tait op het spoor zijn, maar ook twee andere clubs liggen op de loer

Volgens France Football volgen ook Sporting Lokeren en Moeskroen-Péruwelz de centrale middenvelder op de voet. Tait is een 23-jarige Fransman die de afgelopen drie seizoenen voor Châteauroux heeft gespeeld. In de eerste twee seizoenen van Tait speelde die club nog in de Ligue 2, nu is het gezakt naar de zogeheten National: dat is derde afdeling van het Franse voetbal.

De lagere klassen in Frankrijk zijn in het verleden al een goudmijn gebleken voor de Belgische competitie. Zulte haalde er in het verleden bijvoorbeeld al Mbaye Leye (Amiens), Franck Berrier (Cannes) en Teddy Chevalier (Gueugnon) uit de vergetelheid. De Belgische competitie is heel aantrekkelijk voor minder bekende Fransen, die in onze competitie beter kunnen verdienen dan bij een kleine club uit de Ligue 2 of de National.