Ex-coach van Racing Genk stelt zich vragen bij Bizot en Pozuelo

Ex-coach van Racing Genk stelt zich vragen bij Bizot en Pozuelo

26-04-2016 10:41

Sef Vergoossen is nog altijd een populaire coach in Genk, want in 2002 bezorgde hij de Limburgers een onverhoopte tweede landstitel. Vergoossen ziet bij Genk een nieuwe kampioenenploeg opstaan, maar er is wel nog werk.

Zoals wel meer Genkse fans is hij niet zo wild van de doelman. "Als je naar de top wil, dan zal dat niet gebeuren met Marco Bizot in doel. Een keeper moet rust uitstralen en dat doet hij niet. Bizot kan fantastische reddingen verrichten, maar er zitten gewoon te veel pieken en dalen in zijn spel", aldus Vergoossen in Het Laatste Nieuws.

Opmerkelijk: de Nederlander is ook helemaal geen fan van Alejandro Pozuelo. "Ik heb grote twijfels bij Pozuelo moet ik toegeven. Wat hij doet, oogt mooier dan het in werkelijkheid is. Hij heeft geen sterk schot, de eindpass is zelden goed en zijn rendement ligt te laag - hij zit aan 3 goals en 6 assists in 31 matchen. Maar zijn grootste tekortkomingen liggen op defensief vlak. Hij is niet sterk, hij kan niet koppen en hij is geen balveroveraar, wat je op zijn positie toch moet zijn. Ik vind Ruslan Malinovskyi op dit moment verder staan dan Pozuelo."

Toch ziet Vergoossen kiemen van een ploeg die voor de titel kan gaan. "Genk brengt op dit moment fris en gretig voetbal. Het is attractief en dat maakt het leuk om naar te kijken. Als het loopt, dan is één aanval van Genk gevaarlijker dan vier aanvallen van een ander team. Maar leuk voetbal volstaat niet om mee te doen voor de titel. Willen ze dat doen, dan zullen ze toch nog een aantal stappen moeten zetten."