Emmers snoert Racing Genk-fans de mond: Hebben veel geld moeten toesteken

Emmers snoert Racing Genk-fans de mond: "Hebben veel geld moeten toesteken"

24-04-2016 07:54

Xian Emmers maakte een controversiële beslissing toen hij Racing Genk verruilde voor Inter. De 16-jarige middenvelder zou voor het grote geld hebben gekozen. Onzin, vindt zijn vader: het kost vooral geld.

Vader Marc Emmers wil in Fan! even iets rechtzetten. Zijn familie wordt niet schatrijk van de transfer, het tegendeel is zelfs waar. "We twijfelden over zijn toekomst bij Genk, waar men hem eerder als verdedigende middenvelder of zelfs centrale verdediger zag". Bij Inter speelt Emmers op de 8, een box-to-box dus.

Dat grote geld heeft Emmers ook nog niet gezien. "We hebben alle pro en contra's op een rij gezet en hij mocht kiezen, maar hij speelt voor een minimumcontract. Op de sociale media hebben mensen onze rekening al gemaakt: wat een bullshit. Kijk eens rond je, we hebben al veel geld moeten toesteken", aldus Emmers.

Xian heeft zich wel moeten aanpassen aan het Italiaanse voetbal. "In Genk stond techniek voorop, dat heb ik voor op mijn ploegmaats. Maar het verschil is vooral fysiek en tactisch. Er wordt hier harder gespeeld, veel resultaatgericht voetbal."