Ook Maes wil schorsing voor Izquierdo: Duidelijk een tackle langs achter

Ook Maes wil schorsing voor Izquierdo: "Duidelijk een tackle langs achter"

23-04-2016 07:01

Jose Izquierdo van Club Brugge zit in een lastig parket. De Colombiaan maakte woensdag een stevige fout op Sebastien Dewaest, hij moet dan ook voor de Reviewcommissie verschijnen. Genk-trainer Peter Maes dringt aan, hij wil dat Izquierdo een straf krijgt.

Izquierdo plantte zijn knie in de rug van Dewaest, die hem tijdens een spurtduel de pas afsneed. De scheidsrechter zag er geen graten in, maar de Reviewcommissie wel. Maes sluit zich daarbij aan en wil een schorsing zien, naar eigen zeggen vooral uit principe.

"Ik vind het niet onbelangrijk dat we in de play-offs met gelijke wapens strijden. Wat Izquierdo deed, heeft niks te maken met zelfbescherming. Was dat wel zo, dan kon ik nog begrip opbrengen voor zijn actie. Nu niet. Het is duidelijk een tackle langs achter. Met de match in Brugge in het vooruitzicht, vind ik het belangrijk dat de juiste sanctie wordt getroffen", laat Maes weten. Op speeldag 6 moet Club Brugge al opnieuw spelen tegen Genk, de kans is dus reëel dat dat zonder Izquierdo zal moeten gebeuren.