Preud'homme verrast: In de eerste helft hebben we goed voetbal gebracht

Preud'homme verrast: "In de eerste helft hebben we goed voetbal gebracht"

20-04-2016 23:29

Club Brugge leed in Genk een pijnlijke nederlaag, maar trainer Michel Preud'homme bleef tegen Sporza achteraf toch opvallend positief.

"We hadden krediet opgebouwd en dat krediet hebben we nu verloren. Zo simpel is het", begon hij eerlijk. Club Brugge kan donderdag zijn leidersplaats kwijtraken aan Anderlecht.

"Ik ga misschien verrassen, maar in de eerste helft hebben we goed voetbal gebracht. We waren dominant en namen het spel in handen, maar voorin ontbrak de efficiëntie. En dan heb je van die dagen dat alles tegenzit", ging hij verder met zijn analyse. "We worden dan twee keer gepakt op de tegenaanval. Genk is daar sterk in, dat is hun verdienste, maar we stonden te ver van onze man. Dat zijn details die het verschil maken in de eerste helft."

"We hebben nooit de moed laten zakken en die twee goals moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd. De twee nederlagen hadden anders kunnen uitdraaien, misschien moeten we realistischer spelen", blikt Preud'homme al vooruit. "Thomas Meunier is normaal een van onze dragende spelers, maar vandaag was het een beetje minder. Ik vond Wesley sterk spelen en Jelle Vossen had pech in de afwerking."

No Poll