'Club Brugge drukt door voor Australische international'

'Club Brugge drukt door voor Australische international'

20-04-2016 11:32

De interesse van Club Brugge in de Australiër Aaron Mooy wordt steeds concreter. Volgens de Australische krant The Herald Sun kan Mooy naar verschillende Europese clubs, maar de Bruggelingen hebben de beste papieren.

Mooy geldt als één van de grootste sterren in de A-League, de hoogste afdeling in het Australische voetbal. De centrale middenvelder heeft bij Melbourne City ondertussen al 18 doelpunten op 52 wedstrijden gescoord, en ook bij de nationale ploeg is hij trefzeker. Op 13 interlands heeft hij toch ook al 5 keer gescoord. De 26-jarige Mooy lijkt dus klaar voor een stap hoger.

Al-Nasr uit Saoedi-Arabië heeft al een bod gedaan van 1,5 miljoen euro, maar dat bleek veel te weinig. Bovendien wil Mooy enkel een transfer naar Europa. Nochtans heeft Mooy in het verleden al in Europa gespeeld, hij zat even in de jeugdopleiding van Bolton Wanderers en speelde een tegenvallend seizoen bij de Schotse laagvlieger St-Mirren. Vier jaar later hoopt hij wél rijp te zijn voor een Europese competitie. The Herald Sun verwacht dat er tot 3 miljoen euro kan geboden worden.