Ceulemans: Zijn afwezigheid is aderlating, maar zal niet bepalend zijn

Ceulemans: "Zijn afwezigheid is aderlating, maar zal niet bepalend zijn"

19-04-2016 17:47

Woensdagavond neemt Club Brugge het op tegen KRC Genk. Een match waar veel van afhangt, want na het verlies op Anderlecht moet Club Brugge absoluut weer aanknopen met een overwinning. Blauw-zwart zal wel niet op een topfitte Lior Refaelov kunnen rekenen.

Een enorme aderlating, vindt ook gewezen topspits Jan Ceulemans. "Ik denk dat ze in Brugge liever met ­Lior Refaelov dan zonder hem spelen. Refaelov zorgt voor die verfijnde toets in het Brugse voetbal. Een man die rust in het spel kan brengen, die zelf voor doelpunten zorgt, maar ook kan uitpakken met een actie. Binnen- of buitenkant, maakt niet uit", aldus Ceulemans in Het Laatste Nieuws. 

Volgens 'Caje' zal Club vooral de creativiteit en het inzicht van de Israëliër missen tegen Genk. "Die variatie die hij in zijn spel legt, die onvoorspelbaarheid, zorgt voor enorme problemen bij zo veel verdedigers. In een goede dag kan Refaelov dus echt het verschil maken voor Club, maar ik denk nu niet dat zijn afwezigheid tegen Genk Club de titel zal kosten of zo. Dat is overdreven."