Maes is gedrag van Simons kotsbeu: Zo ken ik hem niet

Maes is gedrag van Simons kotsbeu: "Zo ken ik hem niet"

19-04-2016 11:00
3

Met Racing Genk - Club Brugge staat er woensdag weer een kraker op het programma, zeker omdat verliezen een drama zou zijn voor Club. De zenuwen staan bij Club heel gespannen, en Maes ziet dat vooral aan Michel Preud'homme en Timmy Simons.

Maes weet echter dat Michel Preud'homme een meester is in het bespelen van de ref. Het rechtspringen na een fout is niet altijd de natuurlijke reactie. "Ach, ik bekijk dat als één groot toneelstuk. Ik ben daar zelf ook niet vies van en durf al eens een prikkel geven naar mijn groep of de tegenstander. Dat hoort erbij", lacht hij in Het Laatste Nieuws.

Hoewel Maes eerder zei dat Club mogelijk uit de top 3 kan tuimelen, heeft hij toch respect voor de tactieken van Preud'homme. "Preud'homme heeft dat gecreëerd en ik denk dat dat ook nodig was. Die grinta hadden ze nodig om in de juiste flow voor de titelstrijd te komen. Michel bespeelt alles op een meesterlijke manier...tot schorsingsprocedures toe. En als hij zo de titel haalt, dan heeft hij het fantastisch gedaan."

Over Timmy Simons is hij echter minder te spreken. "Ik vind dat Simons daar op dit moment wel in overdrijft. Dat is niet de Simons die ik al zolang ken. Ik vond het ook ongepast dat hij daar zo veel lof voor kreeg. Nu goed, heel Club Brugge leeft momenteel op dat soort enthousiasme en gedrevenheid."