Gevaarlijke outsider: Genk zal zich sowieso mengen in het titeldebat

Gevaarlijke outsider: "Genk zal zich sowieso mengen in het titeldebat"

18-04-2016 16:41
1

KRC Genk is de ploeg in vorm. De Genkenaren kunnen na nieuwjaar een mooi rapport voorleggen. De ploeg van Peter Maes staat er goed voor. Zo goed, dat sommigen het team als een gevaarlijke outsider voor de titel beschouwen. 

Peter T'Kint van Sport/Voetbalmagazine ziet een erg sterk Genks geheel. "Genk zal zich sowieso mengen in het titeldebat. Gent zal zich mogen reppen om binnen de top drie te eindigen. Sinds Nieuwjaar heeft Genk amper verloren, zij zijn de ploeg die het best uit de wintermercato is gekomen. Ze deden de nodige aanpassingen, met vooral Karelis en Samata als bijkomende offensieve troeven."

De journalist geeft ook een pluim aan Thomas Buffel. "Week na week is hij betrokken bij zowat alle gevaarlijke acties. Nochtans verzeilde hij bij de competitiestart even op de bank en kende hij privé een lastig jaar: hij gaf nooit op en speelt weer op een hoog niveau. Dat zijn de echte toppers", aldus T'Kint. KRC Genk ontvangt komende week zowel Club Brugge (woensdag) en AA Gent (zondag) in eigen huis. 

No Poll