Mikpunt van spot keert terug op Belgische velden: Dit is een soort beloning

Mikpunt van spot keert terug op Belgische velden: "Dit is een soort beloning"

16-04-2016 16:40

Een half jaar geleden was Yohann Thuram de exponant van een zwalpend Standard. De Luikse doelman toonde zich geen toonbeeld van zekerheid. Dat leverde hem vaak fluitconcerten op. Thuram verdween van het toneel, maar maakt zondag tegen Westerlo zijn rentree. 

Thuram moest met lede ogen toezien hoe dat Victor Valdés en Guillaume Hubert hem voorbijstaken in de rangorde. Maar tegen Westerlo mag de Fransman weer tussen de palen staan. "Dat doet mij veel plezier. Ik heb erg moeilijke momenten gehad. Ik heb mezelf in vraag gesteld. Maar de moed heb ik nooit laten zaken en hard gewerkt. De match van zondag zie ik dan als een beloning", klinkt het in La Dernière Heure

Thuram kreeg erg veel kritiek over zich heen. Revangegevoelens heeft hij niet. "Als je met zo'n ingesteldheid aan de match begint, ga je weer falikant af. Ik ga wel niet liegen. De fluitconcerten deden mij wel iets. Maar Standard zat toen in een negatieve spiraal, met mij op kop. Ik begreep hun reacties. Maar ik heb de tijd gehad om alles te verwerken. Wat de toekomst brengt, weet ik wel nog niet."