Genkse sleutel op de deur geeft transferplannen weer: Dit zou juiste moment zijn

Genkse sleutel op de deur geeft transferplannen weer: "Dit zou juiste moment zijn"

16-04-2016 09:32

Enkele jaren geleden werd Christian Kabasele door KRC Genk weggeplukt bij Eupen. Daar speelde hij vooral als aanvaller, maar de club schoolde Kabasele om tot verdediger. KRC Genk zag zijn potentieel. Een keuze die de Limburgers zich nog niet beklaagd hebben. 

Kabasele groeide uit tot één van de beste Genkse verdedigers van de afgelopen jaren. En dat zegt veel want onder meer Kara Mbodji en Kalidou Koulibaly passeerden de revue. Kabasele acteert al enkele jaren op een hoog niveau. De stap naar het buitenland lonkt. "Men zegt dat bevestigen het moeilijkste is in een voetbalcarrière", aldus Kabasele in Het Belang van Limburg.

"Wel, ik heb dit seizoen bevestigd en ik ben vijfentwintig intussen. Dit zou dus wel eens het juiste moment kunnen zijn om mijn kans te wagen bij een club uit een grotere competitie", gaat de Genkse verdediger verder. 

Duidelijke woorden dus van Kabasele, maar de Genkse supporters moeten nog niet panikeren. "Nu, als ik vertrek, moet het hoe dan ook een win-win-situatie zijn. Voor mij en voor de club. Mijn voorkeur? Zoals iedere voetballer droom ik van de Premier League. Omwille van de sfeer, de attractiviteit en de centen."

No Poll