Castagne weet waarom Genk een uitcomplex heeft: Dat is het verschil

Castagne weet waarom Genk een uitcomplex heeft: "Dat is het verschil"

16-04-2016 08:57

In de Cristal Arena brengt Racing Genk nu al een tijdje verzorgd voetbal, maar buitenshuis is het andere koek. Timothy Castagne weet dat Genk dat complex moet afschudden om kampioen te worden.

De jonge rechtsachter is maandenlang out geweest, maar nu is hij klaar voor de strijd. "Ik zal mij iedere week opnieuw moeten bewijzen", vertelt hij in Het Belang Van Limburg. "Maar dat vind ik niet erg. Het is goed dat er concurrentie is, dat houdt iedereen scherp. Ik zat in de eerste twee matchen van play-off 1 redelijk zwaar onder stress. Maar dat is niet abnormaal, ik was benieuwd of ik snel terug op niveau zou komen."

De Luxemburger is heel tevreden over hoe het gelopen is. "Achteraf bekeken, denk ik dat ik het er redelijk goed vanaf gebracht heb. De trainer heeft gezegd dat hij een hoog niveau verwacht van zijn vleugelverdedigers. Ik ben het daar mee eens. Als verdediger moet je de ploeg offensief iets extra kunnen bijbrengen, daar ben ik me bewust van."

Op verplaatsing is scoren vaak een probleem voor Genk, maar dat komt volgens Castagne niet door het spelniveau. "Ik hoop dat we in Waregem efficiënt kunnen zijn. Het verschil tussen uit en thuis zit volgens mij enkel in onze efficiëntie. Zulte kan nog hoge ogen gooien in deze play-offs. Ze beschikken over een zeer degelijke ploeg. Met Mbaye Leye hebben ze een echte topschutter in huis. Hij is echt een gevaarlijk heerschap. Met De Ridder en Kaya hebben ze centraal ook nog eens veel kwaliteit lopen."

Ambities
Genk is door het falen van KV Oostende vrij zeker van plaats 4, maar Castagne wil meer. "We moeten naar omhoog blijven kijken. Met een vierde plaats zal ik zelf niet tevreden zijn. We moeten de ambitie hebben om voor de derde plek te gaan. Maar dan zullen we op verplaatsing wel meer punten moeten gaan oogsten."