Medisch verschil tussen Racing Genk en concurrenten is mogelijk geen toeval

Medisch verschil tussen Racing Genk en concurrenten is mogelijk geen toeval

14-04-2016 19:05

Ruud Vormer, Matias Suarez, Laurent Depoitre, … elke ploeg in Play-Off 1 lijkt wel één of meerdere spelers te hebben met kleine blessures. Behalve dan Racing Genk en dat is mogelijk geen toeval.

In Limburg werkte men hard tijdens de voorbereiding. "Er is vanuit de groep op een bepaald moment even wat kritiek geweest op de zware workload in de voorbereiding, vooral tijdens de stage. Het totale fysieke pakket was in vergelijking met de seizoenen voordien opgevoerd. Daar plukken we de vruchten van", aldus Peter Balette in Het Belang van Limburg.

Maar er is meer. "Buiten de gewone trainingsuren wordt hen extra verzorging aangereikt. Daar maken ze gretig gebruik van. Heel wat jongens zijn 's morgens vroeger dan voorzien op de club en blijven na de trainingen ook regelmatig na in plaats van snel-snel naar huis te gaan. Daarnaast worden ook de individuele krachtprogramma's uitstekend opgevolgd", stelt de assistent van Peter Maes.

Is het toeval dat Racing Genk zonder (grote) blessures begon aan de Play-Offs? "In de eerste week na de reguliere competitie hebben we stoom afgelaten. Bezig blijven, was het motto en de spelers die terugkeerden na blessures, met een apart programma klaarstomen. Daarna zijn we tijdelijk op een hoog ritme overgeschakeld om in de laatste dagen weer wat gas terug te nemen. Tot nu toe met succes. Maar het zwaarste moet nog komen."