Verrassing bij Standard, Ferrera geeft verloren zoon een nieuwe kans

Verrassing bij Standard, Ferrera geeft verloren zoon een nieuwe kans

14-04-2016 12:52

Standard-coach Yannick Ferrera doet in Play-Off 2 niets anders dan experimenteren, en hij staat zowaar nog aan de leiding in de poule. Zondag wacht een moeilijke match op Moeskroen-Péruwelz, en daar vist hij een verloren zoon op.

Ferrera wil echt iedereen nog een kans geven in deze veredelde oefenwedstrijden. Standard is als bekerwinnaar toch al zeker van Europees voetbal, dus speelt het zonder enige inzet. Zo zal Ferrera voortdurend wisselen van keeper. Na Guillaume Hubert en Victor Valdes zal nu ook Yohann Thuram terug een wedstrijd mogen keepen. Dat betekent echter helemaal niet dat hij mag blijven, volgens Sudpresse ligt zijn vertrek al vast.

De keuze van Ferrera is opvallend, want Thuram is zeker geen publiekslieveling. De Luikse fans hebben hem meermaals uitgefloten, zijn seizoensbegin was dan ook bijzonder zwak. Hij heeft Standard aardig wat punten gekost, en de keuze voor deze wedstrijd is dan ook niet toevallig. Het is beter om Thuram zijn kans te geven in een uitwedstrijd, zo zijn er toch al minder fans die hem kunnen uitjouwen.