Standard-speler Mmaee krijgt zware schorsing van de Geschillencommissie

Standard-speler Mmaee krijgt zware schorsing van de Geschillencommissie

12-04-2016 19:38

Samy Mmaee pakte afgelopen weekend al na zeven minuten een rode kaart. Na zijn uitsluiting in het 1-1 gelijkspel tegen KV Kortrijk moet hij nu boeten. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) schorste de speler van Standard voor drie speeldagen.

Van coach Yannick Ferrera mochten er heel wat talenten zich het afgelopen weekend bewijzen. De negentienjarige Mmaee was een van de spelers, maar kon zich niet lang tonen. Nadat de centrale verdediger de bal verloor, zette hij foutief zijn foutje recht. Volgens scheidsrechter Boucaut bracht Mmaee daarbij 'de fysieke integriteit van KVK-spits Thanasis Papazoglou' in gevaar.

Mmaee had nog een openstaande voorwaardelijke schorsing daterend van 2 oktober 2015. Daarom kreeg hij geen strafvoorstel van het Bondsparket. Bondsprocureur Cambier vroeg ter zitting wel drie speeldagen schorsing en 800 euro boete. De Geschillencommissie volgde het advies van de bondsprocureur.

"De tv-beelden bevestigen het scheidsrechtersverslag. Mmaee wil de bal heroveren, maar zijn tackle is te intensief en daarmee brengt hij de fysieke integriteit van Papazoglou in gevaar." Eén speeldag schorsing is het gevolg van de voorwaardelijke straf.

Indien Standard niet in beroep gaat tegen de uitspraak, mist het Mmaee in de dubbele confrontatie met Moeskroen en de terugwedstrijd tegen KV Kortrijk.