Steppe wil geen reservedoelman meer zijn: Ik wil niet arrogant overkomen

Steppe wil geen reservedoelman meer zijn: "Ik wil niet arrogant overkomen"

Gepubliceerd: zaterdag 20 februari 2016 om 13:45za 20-02-2016 om 13:45

Kenny Steppe was ooit een grote belofte, maar hij heeft zijn talent nooit echt kunnen verzilveren. De 27-jarige doelman is nu tweede keeper bij Zulte-Waregem, maar hij heeft wel nog ambities.

Na Beerschot ging Steppe aan de slag bij Heerenveen, maar dat werd vooral door blessures een flop. Steppe wil evenwel niet als glazen man bekendstaan.  “Dat misverstand wil ik de wereld uithelpen. In 2008 liep ik een rugblessure op en die was na anderhalve maand al opgelost. Daarna volgde een blessure aan de pols, maar er werd een foute ­diagnose gesteld. In het ziekenhuis vertelden ze me dat het om een kneuzing ging, maar een maand later bleek mijn pols toch gebroken te zijn. Ik ben bezig aan mijn tiende seizoen en dan zijn twee blessures toch niet veel? Mocht ik nu iedere week een spierscheur oplopen...”, laat hij optekenen in Het Nieuwsblad.

In de zomer ruilde hij Waasland-Beveren voor Zulte, maar was dat wel de verstandige keuze? “Als ik in Beveren was gebleven, was ik misschien titularis. Maar ik heb geen spijt van mijn keuze. Het oefencomplex, de vernieuwingen aan het stadion, spelen voor Play-off 1, een trainer als Dury. Het zijn allemaal dingen die mij een goed gevoel gaven om bij Zulte Waregem te tekenen.”

Toch moet het stilaan gaan gebeuren voor Steppe, die zich misschien wel niet voldoende laat opmerken bij de coach.  “Dat ligt niet in mijn karakter. Ik wil niet arrogant overkomen. Ik zal nooit de boel op stelten zetten. Als je de volgende dag op training gewoon weer toont dat je er staat, is dat ook een signaal naar de coach toe. Ik lig er niet wakker van wat de buitenwereld over me denkt. Het is belangrijker dat de mensen binnen de club weten wat ze aan me hebben.”

Wanneer komt de doorbraak?
Steppe is al zo lang reservedoelman dat je er moedeloos van zou worden. Zo ziet hij het zelf echter niet. “Mentaal ben ik zeer sterk. Door die langdurige polsblessure kan ik intussen tegen een stootje. Iedere voorbereiding op het nieuwe seizoen start ik met het doel om als nummer één uit de bus te komen. Ik leg me niet neer bij een rol als tweede doelman.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Kan Steppe eerste doelman worden bij Zulte Waregem?

(98 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws