Oud-topspits aangesteld als T2 van Oekraïne voor EK in Frankrijk

Oud-topspits aangesteld als T2 van Oekraïne voor EK in Frankrijk

16-02-2016 11:42

Andrei Shevchenko zal komende zomer te bewonderen zijn op het EK in Frankrijk. De oud-topspits is aangesteld tot assistend-bondscoach van Oekraïne. Hij zal Michailo Fomenko bijstaan.

De voormalige topspits van onder meer Dinamo Kiev, AC Milan en Chelsea heeft op een persconferentie in Kiev bekendgemaakt dat hij zal toetreden tot de technische staf van de nationale ploeg van Oekraïne.

De 39-jarige Shevchenko is met 48 doelpunten de topschutter aller tijden van zijn land. De oud-international zette in de zomer van 2012, na het EK in eigen land, een punt achter zijn carrière.

Shevchenko sloeg kort daarna al een aanbod als bondscoach af omdat hij zichzelf niet bekwaam genoeg achtte. Hij had op dat moment nog geen enkele ervaring als trainer. Ondertussen heeft de Europees voetballer van 2004 zijn diploma’s behaald en acht hij zich klaar voor de rol van assistent.

In zijn carrière werkte hij samen met enkele grote namen. "Ik heb met geweldige coaches gewerkt. Zoals Valeri Lobanoyski, Carlo Ancelotti en José Mourinho. Die ervaring zal me hopelijk helpen in de toekomst" aldus de 'Borkelmans van Oekraïne' in Het Laatste Nieuws.