Om naar uit te kijken: Eerherstel voor Westerlo-spelers en een déjà vu voor Club

Om naar uit te kijken: Eerherstel voor Westerlo-spelers en een déjà vu voor Club

11-12-2015 11:00

Elke week blikt VoetbalPrimeur.be in de rubriek Om naar uit te kijken vooruit op de aankomende speeldag. Vrijdagavond gaat speeldag negentien van de Jupiler Pro League alweer van start.

Déjà vu voor Club Brugge en Standard
Een 7-1 pandoering. Dat is wat Club Brugge Standard gaf in de heenronde. Ook toen had Club Brugge net een teleurstellende Europese wedstrijd achter de kiezen. In de voorronde van de Champions League had het in eigen huis net met 0-4 verloren van Manchester United. Nu moet blauw-zwart zich herpakken na de uitschakeling in de Europa League. Bij Standard is er wel één groot verschil sinds die blamage. Yannick Ferrera heeft het roer overgenomen.

Bij Club Brugge is Jelle Vossen onzeker nadat hij enkele raken trappen kreeg in de wedstrijd tegen Midtjylland. Bjorn Engels is wel terug helemaal fit. Bij Standard ontbreekt Christian Brüls, maar kan wel rekenen op Adrien Trebel. Die is uiteindelijk niet geschorst.

Ex-Genk-spelers zijn uit op eerherstel
Khaleem Hyland, Benji De Ceulaer en Joris Van Hout zijn drie Westerlo-spelers met een Genk-verleden. Voor die eerste twee werd het hun afscheid een exit in mineur bij de Limburgse club. Hyland werd in de Cristal Arena bij het huisvuil gezet en De Ceulaer houdt dan weer een wrang gevoel over aan zijn periode bij Racing Genk. Het mag duidelijk zijn dat naast de wil om van de laatste plaats weg te raken, ook de strubbelingen met Genk een extra motivatie zullen zijn.

Naast deze drie spelers heeft ook trainer Bob Peeters een Genk-verleden. De coach voetbalde er zelf nog in het seizoen 2005-2006. Voor de wedstrijd tegen Genk kondigde hij alvast twee wijzigingen aan in zijn elftal in de jacht op zijn eerste punten met Westerlo. Peter Maes behoudt dezelfde elf en kan Timothy Castagne zelfs inzetten ondanks een neusbreuk.

Supporters kunnen STVV naar winst leiden
In de achtste finales van de Champions League of niet, Chris O’Loughlin gelooft in de kansen van Sint-Truiden tegen AA Gent. In de heenwedstrijd verloren de Kanaries ook nipt met 1-0 op het veld van de Buffalo’s. Daarvoor rekent de STVV-coach ook op het enthousiasme van de fans. “Niet alleen het team, ook het volk kickt hierop”, wist O’Loughlin te vertellen.

Voor Vanhaezebrouck is de opdracht simpel. De Gent-spelers weer scherp krijgen na de euforie en de bijhorende decompressie, want in tegenstelling tot de Zenit-spelers hebben die van de landskampioen nog geen vakantie. De enige nederlaag van Gent in de Jupiler Pro League kwam er bovendien na de thuisoverwinning tegen Valencia in de CL. Charleroi won toen met 1-3 in de Ghelamco Arena.