Jovanovic geeft échte reden achter einde carrière: Ik verdroeg die druk niet

Jovanovic geeft échte reden achter einde carrière: "Ik verdroeg die druk niet"

11-11-2015 12:15

Milan Jovanovic stopte twee seizoenen geleden met voetballen, ook al was hij nog maar 32 jaar. Sindsdien doet de Serviër het een pak kalmer aan, want de druk werd hem een beetje te veel.

Helemaal gestopt met voetballen is Jovanovic eigenlijk niet, want het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik speel nog dagelijks zaalvoetbal met profs. Ik heb nog een prima conditie en met een maandje voorbereiding zou ik zo weer in eerste klasse meekunnen", laat hij weten aan Sport/Voetbalmagazine.

Veel zin om dat waar te maken heeft hij echter niet, want hij heeft nog geen moment spijt gehad van zijn beslissing om te stoppen. "Ik ben gestopt omdat de motivatie me ontbrak. Mentaal was ik op. Ik heb een woelige carrière gehad, altijd in de aandacht gestaan als een van de beste en ook best betaalde spelers: dat zorgt voor een verschrikkelijke druk. Die druk verdroeg ik niet meer", geeft hij toe. 

Nochtans heeft Jovanovic nog steeds aardig wat werk, zij het dan als spelersmakelaar. Hij begeleid vooral jonge Servische en Bosnische talenten en doet ook nog scoutingsopdrachten.