Canesin legt zijn grootste pijnpunt bloot: Dat doe ik nog veel te weinig

Canesin legt zijn grootste pijnpunt bloot: "Dat doe ik nog veel te weinig"

24-09-2015 23:06

Het gaat momenteel zeer goed met Fernando Canesin Matos. De Braziliaan staat in de competitie aan kop met KV Oostende, en hij is zelf een echte aanstoker bij de kustploeg. Toch heeft hij nog één groot pijnpunt.

Canesin scoort van spelen in een grote competitie, maar dan moet het wel nog een pak efficiënter worden. Zijn statistieken spreken namelijk niet in zijn voordeel. "Cijfers zijn belangrijk, ja. Iemand zonder cijfers, dat kan een goede speler zijn maar nooit een excellente. Zeker de laatste vijf jaar draait alles om cijfers. Als ze die van mij bekijken, zien ze dat ik nu één goal heb op zeven wedstrijden. Vorig seizoen drie doelpunten. Dat is te weinig", geeft hij toe aan Sport/Voetbalmagazine.

Nochtans ligt het zeker niet aan het systeem, want Yves Vanderhaeghe doet alles om zijn goudhaantje aan het scoren te krijgen. "Ik krijg voldoende ruimte om naar binnen te komen als we aanvallen vanop de linkerkant, daar ligt het niet aan. In principe krijg ik voldoende vrijheid, al speel ik eerder op de flank dan als een centrale tweede spits. Het heeft allemaal met aanvoelen te maken."