Uitgeleende speler van Juventus verklaart zijn keuze voor België

Uitgeleende speler van Juventus verklaart zijn keuze voor België

04-09-2015 18:04

De voorbije seizoenen zagen we Mbaye Diagne al aan het werk in België. Dit seizoen spelen er opnieuw twee Juventus-huurlingen bij Westerlo: Younes Bnou Marzouk en Vajebah Sakor. Hoe geraakt een Juventus-speler in de Belgische eerste klasse verzeild? Sakor beantwoordde zelf de vraag op de Westerlo-website.

De negentienjarige Noor met Liberiaanse roots speelt dit seizoen op het middenveld bij KVC Westerlo. Hij werd in Noorwegen ontdekt door de scouts van Rosenborg. Daar speelde hij tot zijn zestiende alvorens richting Italië te vertrekken. Via de nationale jeugdploegen kwam Juventus hem op het spoor. Daar kon hij speelgelegenheid krijgen in de Campeonato Primavera, een competitie voor spelers onder de negentien jaar.

Toch speelt Sakor nu in België en daar heeft hij een goede reden voor: "In Italië beschikt men niet over een volwaardige beloftencompetitie dus leent Juventus me uit om hier in Westerlo ervaring op te doen. Ik trainde er mee met de grote sterren zoals Pirlo en Vidal, maar voor een plaatsje in het eerste elftal is het nog veel te vroeg. Je traint wel met de eerste ploeg en steekt er als jongere veel op."

Sakor weet heel goed voor hij wil spelen op het veld. "Wel, ik kan zowel op de zes als de tien mijn mannetje staan. Eigenlijk ben ik een creatieve speler. Als middenvelder pik ik graag een doelpunt mee, alhoewel ik van een assist ook kan genieten." Het uiteindelijke doel is natuurlijk doorbreken en bij een grote club spelen. "Mijn droom is om ooit voor een Europese topclub te spelen. In Juventus of ergens anders. Ik denk dat elke jonge speler daarvan droomt. Het is nu aan mezelf om te bewijzen dat ik het kan."