'Arsenal waagt derde poging bij Barcelona en denkt nu beet te hebben'

'Arsenal waagt derde poging bij Barcelona en denkt nu beet te hebben'

Gepubliceerd: woensdag 22 juli 2015 om 10:19wo 22-07-2015 om 10:19

Arsenal wil zakendoen met FC Barcelona. De Londenaren hopen Sergi Samper over te nemen van de Catalaanse club. Arsène Wenger heeft twaalf miljoen over voor het talent.

Dat staat woensdag groot te lezen in El Mundo Deportivo. De twintigjarige Sergi Samper, niet te verwarren met de drie jaar oudere Sergi Roberto, staat al langer op het wensenlijstje van Arsenal. The Gunners probeerden hem in 2013 voor het eerst vast te leggen en waagden vorig jaar eveneens een poging, steeds zonder succes.

Nu hoopt Wenger eindelijk beet te hebben. In het contract van Sergi staat een vertrekclausule van twaalf miljoen euro. Barcelona hoopt de speler komend seizoen te kunnen verhuren aan een grote club. Als dat niet lukt, wil de club hem alsnog verkopen. De Catalanen staan echter machteloos als Arsenal besluit het bedrag dat staat vermeld in de transferclausule (twaalf miljoen, red.) op tafel te leggen.

De Spaanse krant schrijft dat hij in het Emirates Stadium de opvolger van Mikel Arteta moet worden. In Camp Nou zijn de kansen op speeltijd beperkt. Samper heeft daar Sergio Busquets, Javier Mascherano en Sergi Roberto voor zich in de pikorde.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws