Ook vrouwen halen uit naar de FIFA: Ze spanden zelfs een rechtszaak aan
De voetballende vrouwen zijn het niet eens met de FIFA

Ook vrouwen halen uit naar de FIFA: "Ze spanden zelfs een rechtszaak aan"

10-06-2015 13:13

De wereldvoetbalbond staat in het oog van de storm. Langs alle kanten krijgt de FIFA kritiek, zeker na de recente omkoopschandalen. Maar ook uit, voor sommigen, onverwachte hoek krijgen Sepp Blatter en consoorten stevige klappen. Raar maar waar, het heeft zelfs niets met omkoping te maken.

Afgelopen zaterdag is in Canada het Wereldkampioenschap voor vrouwen van start gegaan. Het is de menigte misschien ontgaan, maar wereldwijd zijn er liefst 29 miljoen voetballende vrouwen. Volgens ex-profvoetbalster Martine Prange doet de FIFA te weinig voor de voetbalsters. "De FIFA maakt graag goede sier met het vrouwenvoetbal, maar wat doen ze er eigenlijk voor? In Canada wordt het WK op kunstgras gespeeld in plaats van echt gras. De speelsters gaven aan dat ze dit als discriminatie ervaren."

De vrouwen eisen dus dat de FIFA van koers wijzigt, maar dat zal een proces van lange adem worden. "Het WK voor vrouwen is een proeftuin voor de mannen. Een WK voor mannen zou nooit op kunstgras worden gespeeld. De speelsters spanden een rechtszaak aan, maar hebben hun protest finaal niet doorgezet", haalt Prange haar schouders op in Sport/Voetbalmagazine.