Ook de kleintjes kunnen druk zetten: In Brugge roepen ze beter niet te luid meer
Brecht Capon begint de psychologische oorlogsvoering

Ook de kleintjes kunnen druk zetten: "In Brugge roepen ze beter niet te luid meer"

11-04-2015 10:45

De topper van speeldag twee in Play-Off 1 is Standard - Anderlecht. Maar KV Kortrijk en Club Brugge hebben de afgelopen confrontaties ook hun best gedaan om een beginnende rivaliteit op poten te zetten.

Een van de factoren die daarbij helpt, is een ex-speler van de ene ploeg die nu bij de andere speelt. Brecht Capon beantwoordt aan die beschrijving. "Na Zulte Waregem is dit voor Kortrijk de match van het jaar, dit seizoen met voorgeschiedenis", aldus Capon in Het Nieuwsblad. "Ik zag het grootste deel van Club–Standard en het liep toch moeizaam. Je zag de nervositeit in de ploeg sluipen. Dat is ook normaal, want startten ze met een nederlaag dan zaten ze in de problemen. Nu zijn ze wat geruster. Maar het blijft money time, dan word je sneller nerveus."

Club wordt gezien als een ploeg die er soms over gaat, maar het heeft zelf commentaar op de speelstijl van Kortrijk. "Met enkel goed voetbal zaten we niet in Play-Off I. Ja, we hebben spelers die in duel gaan en Pavlovic en Santini gebruiken hun lichaam, maar niet met gemene overtredingen. Na Standard roepen ze in Brugge beter niet te luid meer. Wij maakten geen overtredingen die over de limiet gingen. Dat Vazquez niet zou spelen omdat wij zo viriel zijn? Wie weet zet Preud’homme ons op het verkeerde spoor. Het zijn allemaal plaagstootjes en die horen er nu eenmaal bij."