Assistent over Preud'homme: Hij haalt maximaal rendement uit elke speler
Club Brugge kan dit seizoen nog altijd twee prijzen winnen

Assistent over Preud'homme: "Hij haalt maximaal rendement uit elke speler"

25-03-2015 12:47

Stan Van den Buijs is al jarenlang de rechterhand van coach Michel Preud'homme. In een gesprek met Het Laatste Nieuws geeft Stan meer uitleg over zijn speciale band met MPH.

"Na 21 jaar ken je mekaar natuurlijk door en door", begint Van den Buijs zijn verhaal. "Het gebeurt vaak op training dat Michel en ik op hetzelfde moment precies dezelfde aanwijzingen roepen. Michel heeft zoveel kwaliteiten, maar de manier waarop hij een groep kan managen, is indrukwekkend. Hij slaagt erin om elke speler voor hem door het vuur te laten gaan. Dat komt, denk ik, door zijn enorme charisma, waardoor spelers zonder nadenken geloven in wat Michel vertelt."

"Hij haalt maximaal rendement uit elke speler", vervolgt Van den Buijs zijn verhaal aan Het Laatste Nieuws. "Als je kijkt naar het rendement van Refaelov en Vazquez, da’s fantastisch. Michel heeft mij bijna altijd gebruikt voor wedstrijdscouting. Voor een wedstrijd geef ik hem telkens een overzicht van alle opstellingen doorheen het seizoen van de tegenstander. Daarnaast krijgt hij vier rapporten – telkens van tien à twaalf bladzijden – van wedstrijden die ik en mijn collega Kurt Hendrickx live gezien hebben."