Onderlinge uitslagen geven vreemd resultaat: Anderlecht pas vierde?
Onderlinge wedstrijden brengen veel aan het licht

Onderlinge uitslagen geven vreemd resultaat: Anderlecht pas vierde?

16-03-2015 11:01

De kaarten zijn eindelijk geschud in de reguliere competitie, dus kan de speculatie over de play-offs al beginnen. Eén manier om dat te doen is om de onderlinge resultaten van de ploegen in de reguliere competitie nog eens te bekijken. Wat blijkt op basis daarvan? Club wordt kampioen, Standard mag mee de Champions League in.

Standard komt er het best uit met 18/30, maar ze haalden wel maar een 0/6 tegen Club Brugge. Dat wordt echter ruimschoots gecompenseerd door een 6/6 tegen Anderlecht, Standard was uiteraard de enige ploeg die dat dit seizoen klaarspeelde. Club Brugge haalde dan weer maar 1/6 tegen Gent. Normaal gezien is de zwakke plek van Gent Anderlecht, maar net voor de play-offs boekt het juist zijn eerste overwinning in tien jaar tegen paars-wit. En dan zijn er nog de twee 'buitenbeentjes', KV Kortrijk en Charleroi. De West-Vlamingen doet het verrassend goed met 13/30, maar Charleroi blijft achter. Zij haalden amper 7/30 in de competitie.

Als de wedstrijden exact hetzelfde verlopen als in de reguliere competitie (en we geven toe: die kans is klein), dan zou dit de straffe einduitslag zijn.

1. Club Brugge

2. Standard

3. AA Gent

4. Anderlecht

5. KV Kortrijk

6. Charleroi