Standard mist vijf spelers tegen Genk, maar krijgt er ook eentje terug

Standard mist vijf spelers tegen Genk, maar krijgt er ook eentje terug

Gepubliceerd: zaterdag 14 maart 2015 om 16:09za 14-03-2015 om 16:09

Standard mist zondag tegen Racing Genk heel wat vaste waarden door schorsing (Milec, Arslanagic, Trebel) en blessure (Van Damme, Ezekiel). Het recupereert wel Alex Teixeira.

Globetrotter Teixeira, hij speelde al in Portugal, Cyprus, Israël, Zwitserland en Italië, kreeg van Guy Luzon meteen het vertrouwen centraal in de verdediging. Standard kende een wisselvallig seizoensbegin met heel wat tegendoelpunten, maar aanvallend droeg de Portugees wel zijn steentje bij. Hij scoorde belangrijke doelpunten op Anderlecht en Waasland-Beveren.

Eind oktober raakte Teixeira zwaar geblesseerd. Met een gescheurde quadriceps leek hij er oorspronkelijk zes weken uit, maar dat werden uiteindelijk meer dan vier maanden. "Ik ben erg blij om terug te zijn", zegt hij in L'Avenir. "De match tegen Genk zal me goed doen, maar ik wil er vooral gebruik van maken om in topvorm aan het begin van de Play-Offs te komen." De Portugees mist wel nog matchritme. "Maar als de benen niet meer willen, zal mijn doorzettingsvermogen het verschil moeten maken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws