Wat willen ze nou doen? Weer ontslaan? Van Gaal heeft juist meer tijd nodig
"Nu United geen kans meer maakt op een prijs, moeten ze zich richten op plek vier"

"Wat willen ze nou doen? Weer ontslaan? Van Gaal heeft juist meer tijd nodig"

10-03-2015 13:02
1

Roy Keane en Phil Neville hebben zich uitgesproken over de situatie van Manchester United en manager Louis van Gaal. De Nederlandse coach werd maandagavond met zijn ploeg uitgeschakeld in de FA Cup.

Door de uitschakeling is de kans op een hoofdprijs voor United nihil. Toch claimt voormalig aanvoerder Roy Keane dat het geen zin heeft om Van Gaal op straat te zetten. "Wat willen ze nou doen? Weer een trainer ontslaan? Van Gaal heeft juist meer tijd nodig", laat hij weten aan BBC.

"Bij de vorige trainer hadden ze dat ook moeten doen", zegt Keane over het ontslag van David Moyes, die afgelopen jaargang zijn eerste seizoen als United-manager niet mocht afmaken. "Van Gaal moet een kans krijgen van twee of drie jaar. Men kijkt altijd naar het verleden, maar ze moeten zich op de toekomst richten. Steun de spelers en de trainer."

Keanes voormalig ploeggenoot Phil Neville denkt dat Van Gaal het nog erg lastig gaat krijgen. "United moet zich nu helemaal richten op een plek bij de bovenste vier. Met wedstrijden tegen Chelsea, Manchester City en Everton volgen twee heel belangrijke maanden voor de club."