Belgen in het buitenland: bijlange niet altijd een succesverhaal
Slecht nieuws voor Belgische Dordrecht-spelers

Belgen in het buitenland: bijlange niet altijd een succesverhaal

16-02-2015 22:30

Belgen in het buitenland, het is niet altijd een succesverhaal. Bij FC Dordrecht, hekkensluiter in de Nederlandse Eredivisie, betalen twee landgenoten het gelag voor de mindere prestaties van de club.

Funso Ojo, in een ver verleden nog actief bij Beerschot, en Marvin Peersman zijn door de rode lantaarn bestraft na de 6-1 nederlaag dit weekend tegen Utrecht. Ojo moet zijn kapiteinsband inleveren aan Josimar Lima. Volgens coach Ernie Brandts ligt een meningsverschil aan de oorzaak van de beslissing: "De technische staf en Funso zijn het oneens over hoe de aanvoerdersrol ingevuld zou moeten worden."

Peersman - geen familie van doelman Tristan Peersman - wordt dan weer tijdelijk doorgestuurd naar de b-kern, nadat hij in de wedstrijd tegen Utrecht tegen zijn tweede rode kaart van het seizoen aanliep, na een horrortackle op Rubio Rubin. Het Laatste Nieuws meldt dat de speler tevens maatschappelijke taken voor de club zal moeten verrichten. Benieuwd of Dordrecht door deze maatregelen weggeraakt van de laatste plaats.