Anderlecht laat oog vallen op Poolse spits van Belchatow
Michal Mak werd gescout in de wedstrijd tussen Belchatow en Leczna

Anderlecht laat oog vallen op Poolse spits van Belchatow

08-12-2014 20:08

Verschillende Poolse media melden dat Anderlecht een scout stuurde naar de wedstrijd in de Poolse eerste klasse tussen GKS Belchatow en Gornik Leczna. Paars-wit zou er op de tribunes hebben gezeten voor Michal Mak, een 23-jarige aanvaller die uitkomt voor Belchatow.

Mak is een pocketspits (1m72) die vorig seizoen een boerenjaar kende. Hij trof liefst veertien keer doel, maar dit seizoen sputtert zijn machine. Hoewel Mak basisspeler is, kon hij nog maar twee keer de netten doen trillen in zeventien wedstrijden.

Belchatow zou om en bij de 500.000 euro vragen voor zijn spits, die ook belofte-international is. Anderlecht speurt nog naar offensieve versterking, hoewel Matias Suarez in januari normaal gezien wedstrijdfit zou moeten zijn. Maar gezien de blessuregevoeligheid van de Argentijn wil paars-wit er dus nog graag een aanvallende optie bij.

Mak genoot een deel van zijn opleiding bij de Poolse topclub Wisla Krakau en debuteerde als prof op zijn negentiende bij toenmalig tweedeklasser Ruch Radzionkow. Sinds 2012 speelt hij voor Belchatow.