Divock Origi mist dit jaar het kampioenenbal na nederlaag bij Porto
Porto verslaat Rijsel nu ook in de thuiswedstrijd

26-08-2014 22:59

Net als in de heenwedstrijd heeft nu Rijsel nu ook de terugwedstrijd van de laatste voorronde van de Champions League verloren. Het moest de duimen liggen tegen Porto, het verloor met 2-0. Zo kan Divock Origi zich gaan opmaken voor de poules van de Europa League in plaats van de poules van het kampioenenbal.

Divock Origi mocht vanaf de eerste minuut meedoen bij Rijsel, maar samen met zijn ploegmaats moest hij de wet van de sterkste ondergaan. De thuisploeg was veel te sterk voor Rijsel, maar kon pas na de rust dit overwicht in doelpunten omzetten.

Yacine Brahimi zette de Portugezen op voorsprong met een fraaie vrije trap en 20 minuten voor tijd bezegeld Martinez het lot van de Rijsel helemaal na defensief blunderen van de bezoekers.

Porto plaatst zich zo voor de groepsfase van de Champions League, Rijsel is veroordeeld tot de poules van de Europa League.