Beckham adviseert landgenoot: Ga zo lang mogelijk door als international
Middenvelder twijfelde nog over toekomst

Beckham adviseert landgenoot: "Ga zo lang mogelijk door als international"

13-07-2014 18:47

David Beckham heeft Steven Gerrard afgeraden om deze zomer een punt te zetten achter zijn interlandloopbaan. Volgens 'Becks' moet de Liverpool-middenvelder een poging ondernemen om in 2016 mee te gaan naar het EK in Frankrijk.

Gerrard is 36 tijdens Euro 2016, maar volgens Beckham is dat geen obstakel voor zijn landgenoot. "Ik heb in dezelfde situatie gezeten, nadat ik jarenlang voor de nationale ploeg speelde en aanvoerder was. Ik mis het spelen voor clubs als Manchester United en Real Madrid, maar Engeland is altijd mijn voornaamste passie geweest. Het betekende meer dan al het andere", vertelde de oud-middenvelder aan Sky Sports.

"Het zou prachtig zijn als Steven wel doorzet, omdat het een teleurstellend WK is geweest. Als aanvoerder wil je niet zo afsluiten, je voelt ook een bepaalde verantwoordelijkheid voor het team. Gerrard heeft dat gevoel bij Liverpool en Engeland altijd gehad. Altijd diende hij als echte motivator en dat maakt hem een leider. Hij zal mijn advies niet nodig hebben, maar ik zou hem willen vragen om zo lang mogelijk door te gaan", aldus Becks.

Voor Beckham kan dat wel effect hebben. Gerrard heeft nog twee interlands nodig om hem te passeren als recordinternational wat veldspelers betreft.