Emotionele 'Zizou': Mijn leven is die dag compleet veranderd, in ieder opzicht
Fransman kijkt terug op WK-finales

Emotionele 'Zizou': "Mijn leven is die dag compleet veranderd, in ieder opzicht"

13-07-2014 18:37

Zinedine Zidane zal voor altijd verbonden zijn aan het WK 2006 in Duitsland. In de finalewedstrijd tegen Italië baarde de Fransman opzien door een kopstoot uit te delen aan Marco Materazzi en rood te incasseren. Als trainer hoopt hij een dergelijk incident te mijden, al claimt hij een overtreder weinig kwalijk te nemen.

"Als ik de coach zou zijn en één van mijn spelers deelde een kopstoot uit? Eerlijk gezegd zou ik teleurgesteld zijn, maar ik zou er niet te hard op ingaan", vertelde de 42-jarige Zidane aan de Franse sportkrant L'Equipe. "Ik zou de situatie willen begrijpen en mijn speler in bescherming proberen te nemen."

Zidane, de nieuwe trainer van Real Madrid Castilla, ging door de nederlaag in de WK-finale met een slecht gevoel huiswaarts. Een totaal ander gevoel dan in 1998. "Ik had geen idee wat we hadden gepresenteerd, al begreep ik dat het iets speciaals moest zijn. Twee keer scoren in een WK-finale lukt je niet dagelijks."

"Die emotie was zo intens, dat heb ik nooit meer meegemaakt. Mijn leven is die dag compleet veranderd, in ieder opzicht", besloot 'Zizou'.