MatchTalk Verenigde Staten - Portugal: redt herstelde Ronaldo Portugese eer?
AZ-aanvaller moet op de bank beginnen bij 'Team USA'

MatchTalk Verenigde Staten - Portugal: redt herstelde Ronaldo Portugese eer?

22-06-2014 23:01

Portugal hoopt zich in het tweede groepsduel op het WK in Brazilië te revancheren voor de vernedering tegen Duitsland. Dat doet het land mét Cristiano Ronaldo.

De Portugese wereldvoetballer van het jaar kampte ook de afgelopen dagen met kleine pijntjes, maar verschijnt 'gewoon' aan de aftrap van het duel met de Verenigde Staten. Groep G ligt door het gelijkspel van Duitsland tegen Ghana nog helemaal open, maar vast staat dat alleen een overwinning Portugal enig recht van spreken geeft. Tegen Amerika ontbreekt Pepe wegens een schorsing. Fabio Coentrao is geblesseerd, net als spits Hugo Almeida.

De Verenigde Staten boekten in hun eerste groepswedstrijd tegen Ghana een zwaarbevochten zege en staan er prima voor in groep G. Bij een eventuele zege op Portugal plaatst Team USA zich als eerste in de groep voor de achtste finales van het WK in Brazilië. Jozy Altidore ontbreekt wegens een blessure, AZ-aanvaller Aron Johannsson moet desondanks op de bank beginnen bij Amerika.

Opstelling Verenigde Staten: Howard; Bradley, Besler, Beasley, Dempsey, Bedoya, Jones, Beckerman, Zusi, Cameron, Johnson

Opstelling Portugal: Beto; Pereira, Costa, Alves, Miguel, Meireles, Almeida, Moutinho, Ronaldo, Postiga, Nani