Duitsland weet ook tweede oefenwedstrijd voor WK niet te winnen
Kameroen houdt ploeg van Löw op gelijke hoogte

Duitsland weet ook tweede oefenwedstrijd voor WK niet te winnen

01-06-2014 22:47

Duitsland heeft zondag voor eigen publiek niet kunnen overtuigen tegen Kameroen. In een af en toe spijkerhard duel in Mönchengladbach werd het 2-2 tussen beide WK-deelnemers.

Samuel Eto'o had de Afrikanen na een uur spelen op 0-1 gezet, maar tien minuten later leidde Duitsland alweer. Eerst zorgde Thomas Müller met een kopbal voor de gelijkmaker, waarna André Schürrle met een intikker de 2-1 maakte. Dat doelpunt had echter nooit toegekend mogen worden, omdat aangever Lukas Podolski in buitenspelpositie werd bediend.

Eric Maxim Choupo-Moting zorgde in de slotfase op aangeven van oud-Ajacied Eyong Enoh voor de 2-2, waardoor Duitsland ook het voorlaatste oefenduel voor het WK niet winnend heeft afgesloten. De ploeg van Joachim Löw speelde eerder al gelijk tegen Polen (0-0) en besluit de voorbereiding vrijdag met een wedstrijd tegen Armenië. Kameroen speelt diezelfde dag nog tegen Moldavië.

Duitsland, dat maandag de definitieve WK-selectie bekendmaakt, treft op het WK Portugal, Ghana en de Verenigde Staten. Kameroen neemt het op tegen Mexico, Kroatië en Brazilië.