Opletten voor blessure Doku op EK Rode Duivels?

Kan Doku elke wedstrijd starten voor Rode Duivels op EK? “Wat hem moe maakt”

25 juni om 10:58

Jérémy Doku mocht van Tedesco in de eerste twee wedstrijden op het EK in de basis starten. De vleugelspeler van Man City betaalde zijn vertrouwen terug door een sterke prestatie tegen de Roemenen. In Complètement Foot spreken ze over de winger van de Rode Duivels

"Hij lijkt van al zijn zorgen af te zijn, zoveel te beter," zei Christine Schréder. Ze benadrukte echter dat Doku's explosieve speelstijl hem vatbaar maakt voor blessures, en dat hij bij Manchester City niet altijd 100% starter is, deels om hem fysiek te sparen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Clément Tainmont voegde toe dat Doku nog niet in staat is om een reeks wedstrijden met hoge intensiteit te spelen, vooral omdat hij zowel aanvallend als verdedigend moet bijdragen. "In het interview zegt hij dat wat hem moe maakt in een wedstrijd niet zozeer het dribbelen is, maar het moeten koppelen van verdedigende en aanvallende inspanningen," legde Tainmont uit. 

Ondanks deze zorgen is Tainmont van mening dat Doku eigenlijk altijd zou moeten starten. "Wat mij betreft moet hij elke wedstrijd beginnen omdat hij de tegenstanders bang maakt," zei Tainmont. Hij legde uit dat Doku's aanwezigheid op het veld ervoor zorgt dat tegenstanders meer aandacht aan hem besteden, wat ruimte creëert voor andere spelers in aanvallende situaties. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.