Het Oekraïense gevaar voor Rode Duivels die bijna bij Club Brugge speelde

“Mini-Haaland” van Oekraïne: Gevaar Rode Duivels die bijna bij Club Brugge speelde

25 juni om 10:42

De Rode Duivels nemen het morgen op in de allesbeslissende wedstrijd tegen Oekraïne. De Duivels hebben aan een gelijkspel genoeg, maar willen ongetwijfeld met zes punten eindigen in hun groep. Het Nieuwsblad waarschuwt voor 'miniversie van Haaland’ bij Oekraïne.

De krant merkt op dat er op het EK in Duitsland drie topschutters van de vijf grootste Europese competities rondlopen. Harry Kane, Kylian Mbappé én Artem Dovbyk. De spits van Girona. Hij scoorde maar liefst 24 keer in La Liga. De 27-jarige trok bijna naar de Pro League. Vorige zomer hadden enkele Belgische ploegen hem toen ook op de radar staan. Dovbyk werd meermaals gelinkt aan Club Brugge, en KAA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck wilde hem als vervanger van Yaremchuk. 

Vanhaezebrouck verklaart in Het Nieuwsblad: "Ik wilde hem als vervanger van Yaremchuk naar Gent halen. Hij speelde bij Dnipro en kostte 5 miljoen euro. Dat was onhaalbaar voor ons. In die periode was Club Brugge nog zwaar op zoek naar een topspits”, aldus Vanhaezebrouck. “Dovbyk was voor hen toen wél haalbaar.”

In dertig interlands voor Oekraïne scoorde hij al tien keer. Vanhaezebrouck beschreef hem als "krachtig, supersnel en hij kan een doelpunt maken met het hoofd". Hij benadrukte ook zijn unieke speelstijl door te zeggen: "Hij is een soort miniversie van Haaland." 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.