Lukebakio over schorsing en regels op EK met Rode Duivels

Lukebakio over schorsing op EK met Rode Duivels: “Schaf allebei gewoon af”

25 juni om 10:16

Dodi Lukebakio heeft zijn onbegrip geuit over de schorsing die hij heeft opgelopen na twee gele kaarten in de eerste twee wedstrijden van de Rode Duivels op EK in Duitsland. In een interview met RTBF legde de Belgische vleugelspeler uit dat hij de regel niet begrijpt.

"De eerste kaart was hard. Ik wist dat ik de tweede zou krijgen omdat de speler was vertrokken. Dat is voetbal”, klinkt het bij Lukebakio. “Een voetballer moet op alles voorbereid zijn.” Lukebakio benadrukte verder dat hij zowel de schorsingsregel als de VAR liever afgeschaft zou zien. 

Hij verwees al snel naar Romelu Lukaku, die zonder VAR al drie doelpunten zou hebben gehad. "Dus ik zeg allebei", grapte hij. Ondanks zijn schorsing blijft Lukebakio positief en vastberaden om zijn team te ondersteunen in de volgende wedstrijd tegen Oekraïne. "Collectieve ambitie is belangrijker dan persoonlijke ambitie," voegde hij eraan toe.

"Deelnemen aan een EK is een kinderdroom”, legt hij uit. “Ik ben heel dankbaar dat ik hier vandaag mag zijn. Om basisspeler te zijn op het EK, met mijn familie hier, in een sfeer als deze, is echt speciaal. Ik ben onder de indruk van het niveau, het is heel intens”, besluit Lukebakio. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.