‘Rode Duivels reizen met trein tegen vermoeidheid’

Tedesco heeft plan op EK: ‘Rode Duivels reizen met trein tegen vermoeidheid’

11 juni om 18:42
Laatste update: 11 juni om 18:42

Het is bijna zover … Het EK gaat vrijdag van start, maar wanneer en hoe trekken de Rode Duivels richting Duitsland? Het Nieuwsblad zette dinsdag alle feiten even op een rijtje. 

De Rode Duivels vertrekken woensdag om 10 uur naar Stuttgart, waar ze zich verder zullen voorbereiden op het EK. Volgens Het Nieuwsblad verblijven ze tijdens het toernooi in Ludwigsburg, op ongeveer 20 kilometer van Stuttgart. Dit is de enige keer dat de spelers en staf van Domenico Tedesco het vliegtuig zullen nemen, afgezien van de eventuele terugreis na uitschakeling of finale. 

Woensdagavond staat de eerste training gepland op het oefencomplex van SGV Freiberg, op iets meer dan vijf kilometer van hun hotel. Tijdens het toernooi zullen de Rode Duivels voornamelijk per trein reizen naar hun wedstrijden. 

Voor hun openingswedstrijd tegen Slowakije moeten ze ongeveer 200 kilometer afleggen naar Frankfurt, en voor de tweede wedstrijd tegen Roemenië 360 kilometer naar Keulen. Deze treinreizen zijn onderdeel van een strategie om de spelers zo fris mogelijk te houden en tegelijkertijd duurzamer te reizen. Zoals Het Nieuwsblad meldt, blijven ook de reisplannen per trein van kracht bij eventuele kwalificatie voor de volgende ronde.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.