Ook Koopmeiners valt af voor EK

Nieuwe tegenslag voor Nederlanders, ook geen Koopmeiners op EK

11 juni om 12:44
Laatste update: 11 juni om 13:05

Ook Teun Koopmeiners moet het EK met het Nederlands elftal aan zich voorbij laten gaan. Het is de tweede klap voor Oranje, nadat maandagavond Frenkie de Jong zich al moest afmelden voor het eindtoernooi.

Koopmeiners raakte geblesseerd tijdens de warming-up voor de oefeninterland tegen IJsland (4-0). De uitblinker van Atalanta Bergamo zou in de basis staan, maar moest zich laten vervangen door Jerdy Schouten. Bondscoach Ronald Koeman erkende na afloop al dat het er niet goed uitzag en die vrees wordt waarheid. Na De Jong is Koopmeiners de tweede middenvelder die kort voor het EK afhaakt.

Het is een streep door de rekening voor Nederland. De voormalig AZ'er verkeerde dit seizoen in bloedvorm bij Atalanta. Hij had daarom goede papieren om een basisplaats te veroveren. Met De Jong, Koopmeiners, Mats Wieffer, Marten de Roon en Quinten Timber ontbreken flink wat middenvelders door een blessure in Duitsland.

Koeman lijkt geen vervanger op te roepen voor Koopmeiners. De selectie van Oranje bestaat nu nog uit 25 spelers. Ian Maatsen werd al bij de selectie gehaald na het wegvallen van De Jong.

Nederland speelt zondag zijn eerste wedstrijd op het EK tegen Polen. Frankrijk en Oostenrijk zijn de andere tegenstanders.