Frankrijk stelt teleur bij 'afscheid' Giroud

Frankrijk stelt teleur en weet niet te winnen van Canadezen bij 'afscheid' Giroud

9 juni om 23:53

Frankrijk heeft in de laatste oefeninterland voor het EK in Duitsland teleurgesteld tegen Canada. Hoewel de ploeg van Didier Deschamps tot veel kansen kwam, werd er niet één verzilverd: 0-0.

Afgelopen donderdag was Canada nog tegenstander van het Nederlands elftal. Onze noorderburen wisten met 4-0 te winnen van de Canadezen, maar onze zuiderburen hadden meer moeite met het openbreken van de defensie van de bezoekers. N'Golo Kanté, Olivier Giroud en Marcus Thuram lieten grote kansen liggen. Een opsteker voor Giroud was echter de publiekswissel die hij kreeg. De spits speelt in Duitsland zijn laatste eindtoernooi en de wedstrijd tegen Canada was zijn laatste interland in 'eigen huis'.

Tien minuten voor tijd kreeg Canada zelfs nog een grote kans om voor een stunt te zorgen, maar Tajon Buchanan (ex-Club Brugge) wist teamgenoot Jonathan Osorio net niet te vinden. Kylian Mbappé viel nog in bij Frankrijk, maar ook hij slaagde er niet in om te scoren.

Frankrijk komt op het EK uit tegen Nederland, Oostenrijk en Polen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.